Sportmassage

Het (overmatig) belasten van het lichaam kan zich uiten in vermoeidheid, stramme spieren of bijvoorbeeld spierpijn. Een sportmassage brengt het lichaam weer in balans.

Een sportmassage geeft niet alleen (professionele) sporters verlichting.

 

Ook niet-sporters hebben baat bij een sportmassage. Want wie veel van zijn tijd doorbrengt achter bijvoorbeeld de laptop, weet als geen ander hoe vervelend een stijve nek kan zijn!

 

Wat is sportmassage?

 

Bij een sportmassage ligt de focus op de spieren. Langzame en diepe massagetechnieken zorgen voor een reactie in het lichaam. Deze reactie herstelt het evenwicht in het lichaam en verbetert de bloedcirculatie, waardoor afvalstoffen, vocht en pijn sneller worden afgevoerd. Een vrij technisch verhaal, met als belangrijkste conclusie: sportmassage herstelt, vermindert pijn en stress en voorkomt blessures.


Wanneer een sportmassage?

Voor of na het sporten, maar ook wanneer je aan het herstellen bent van een blessure. Eigenlijk is een sportmassage dus altijd een goed idee! Vooral wanneer je veel beweegt of sport kan sportmassage je prestaties verbeteren en blessures voorkomen.

 

Een massage voor het sporten activeert en stimuleert de spieren. Deze massage is minder intens, zodat je heerlijk ontspannen en niet met pijnlijke spieren de massagetafel verlaat. Een massage na het sporten is vooral gericht op het afremmen van ontstekingsreacties en het verminderen van vermoeidheid en stijfheid. Deze massage is dieper en krachtiger en kan gebruik maken van triggerpoints.

 

 

Niet alleen sport, maar ook dagelijkse bezigheden kunnen voor overbelasting en een onbalans in het lichaam zorgen. Daarom is een sportmassage ook voor niet-sporters zeker aan te raden!